Идеята за този десерт буквално ме връхлетя, докато се радвах на малкото следобедна почивка която ми се полага :)
Смея да твърдя, че пълна импровизация и изцяло авторска моя рецепта, която се оказа с фантастичен вкус.
и така като често става, с наличните продукти, които имах - половин доза маслено тесто , останало от един галет, една купичка ринготи от градината на баща ми ... и една идея - просто се топеше в устата
Масленото тесто е което приготвям винаги:
250 гр брашно
125 гр масло
50 мл вода
1ч.л. захар
1ч.л. сол
Използвах останалата 1/2 която се получава от тези продукти.
За млечната плънка:
2 яйца
125 гр. крема сирене
50 мл прясно мляко
За сладкото от ринготи:
1 купичка ринготи - 15 бр
150 гр желираща захар Захира
Плодовете се поръсват със захарта, изчаква се 30 мин да отпуснат сок и се варят на слаб огън, докато течността се желира
Масленото тесто разпределих във форма с диаметър около 20 сми изпекох докато се зачерви, отгоре изсипах млечната плънка.
Върнах във фурната за около 15-20 мин намалена на 160 градуса
Отгоре разпределих сладкото от ринготи
украсих с малко парченце оставено от тестотои допекох за кратко - е украсата леко ми закуцука, нооо, нищо и така беше вкусно
Няма коментари:
Публикуване на коментар