четвъртък, 20 август 2015 г.

Маслен сладкиш със сладко от ринготи

Идеята за този десерт буквално ме връхлетя, докато се радвах на малкото следобедна почивка която ми се полага :)
Смея да твърдя, че пълна импровизация и изцяло авторска моя рецепта, която се оказа с фантастичен вкус.

и така като често става, с наличните продукти, които имах - половин доза маслено тесто , останало от един галет, една купичка ринготи от градината на баща ми ... и  една идея - просто се топеше в устата


Масленото тесто е което приготвям винаги:
250 гр брашно 125 гр масло 50 мл вода 1ч.л. захар 1ч.л. сол
Използвах останалата 1/2 която се получава от тези продукти.

За млечната плънка:
2 яйца
125 гр. крема сирене
50 мл прясно мляко

За сладкото от ринготи:
1 купичка ринготи - 15  бр
150 гр желираща захар Захира 
Плодовете се поръсват със захарта, изчаква се 30 мин да отпуснат сок и се варят на слаб огън, докато течността се желира


Масленото тесто разпределих във форма с диаметър  около 20 сми изпекох докато се зачерви, отгоре изсипах млечната плънка.


Върнах във фурната за около 15-20 мин намалена на 160 градуса 

Отгоре разпределих сладкото от ринготи

украсих с малко парченце оставено от тестотои допекох за кратко -  е украсата леко ми закуцука, нооо, нищо и така беше вкусно