Необходим ви е един патладжан - колкото по голям по добре
парче бекон - по - мазничък
сирене
кашкавал
един голям домат
глава лук
босилек
.. и едно люто чушле за разкош :)
Умишлено не давам точни количества, тъй като всичко зависи от големината на патладжана Ви, а и откровено казано не съм измервала :)
Направих го по усет и се получи прекрасен.
Патладжана се разрязва на парчета, без да се стига до края, за да добие формата на ветрило, след което се посолява добре и се слага във вода за 20-30 минути, след като го извадите, между всяко парче сложете лентичка бекон, парче сирене, парче домат, и тънко нарязан лук
и ако като при мен започне да се разпада, фиксирайте с дървено шишче, най отгоре разрежете лютата чушчица, за да предаде леко пикантен вкус на ястието. Поръсете с пресен босилек.
Преместете е тавичка за печене, налейте 2 пръста вода на дъното, полейте с мазнина и изпечете.
След като патладжана е омекнал, което при мен се получи за около 30 минути на 220 градуса, поръсете обилно с кашкавал и върнете съвсем за кратко в изключената вече фурна.
Не мога да не споделя очароването си от овчия кашкавал на била, който използвах - определено си заслужава.
Преместете в чинийка за сервиране и му се насладете!
Няма коментари:
Публикуване на коментар