вторник, 31 октомври 2023 г.

Пуешко с портокалов сос и сотирана рукола

 Понякога вечерите започват малко по- рано... някъде в късните следобеди...

Непредвидими, изненадващи, сбъдващи!



Понякога късната топла есен, те кара да забравиш задълженията и да се впуснеш в нови предизвикателства, там където плановете, правилата и нормите отстъпват път на детските усмивки, щастието и безгрижността!

От няколко месеца насам пуешкото е на  почит в къщи, взехме няколко филенца с идеята да ги приготвим за вечеря - е получи се това!



Филетата  разрязах леко, посолих и мариновах с портокалов сок.

Оставих в хладилника за 24 часа.

В тиган се загряват равни части масло и олио

За 4 филета - 50 гр олио и 50 гр масло.

Маринованите филетата се запечатват за около 5-6 минути от всяка страна в загрята мазнина. 

В останала мазнина за няколко секунди се сотира свежата рукола.

Щом я извадите от тигана, добавете 1 чаена лъжичка царевично брашно, 150 мл портокалов сок, разбъркайте добре и махнете от тигана.

Добавете 100 мл сметана за готвене, разбъркайте и сервирайте към пуешкото.


Чаша розе чудесно допълва вечерята!










Няма коментари:

Публикуване на коментар