неделя, 22 октомври 2023 г.

Телешки джолан с кисело зеле

 Времето захладня и  как да не му се дояде на човек кисело зеленце.



и понеже бях взела няколко джоланчета от месарницата, реших да добавя към зелето.

Джолана посолих, добавих няколко зърна черен пипер, любимия ни кимион, листенце дафинов лист и опколо литър и половина вода.

Оставих да се вари на умерен котлон за около час и половина.


В тенджера запържих масло + олио.

Добавих една чаена лъжичка червен пипер и наситеното зеле.

Разбърква се добре, доливат се равни части вода и бульон от телешкото, така че да покрият зелето с около 1 см над него.

Добавя се и месото и се оставят да къкри на слаб котлон около 40 мин.




Няма коментари:

Публикуване на коментар