Пуешкото месо купих готово навито на бомбичка.
Приготвих марината от
100 мл зехтин
стрък розмарин
магданоз
чесън
сол и черен пипер
така прегърнато с подправките оставих за 6 часа в хладилник.
За пюрето от печени зеленчуци:
4 картофа
1 зелена ябълка
2 малки глави лук
половин глава цвекло
няколко моркова
Зеленчуците почистих посолих добавих малко олио и подредих отстрани на месото да се изпекат.
За къпиновия сос:
10 бр едри къпини се намачкват добре
1 суп. л захар
100 мл вода
След като месото и зеленчуците са изпечени се вадят от тавата.
Зеленчуците се пасират с бучица масло.
Къпините се добавят в тавичката в която се е пекло месото, за да се използва остаъчната мазнина и се оставя да се редуцира на котлон около 6-7 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар