понеделник, 2 октомври 2023 г.

Пуешко с пюре от печени зеленчуци и къпинов сос

 


Пуешкото месо купих готово навито на бомбичка.

Приготвих марината от 

100 мл зехтин

стрък розмарин

магданоз

чесън

сол и черен пипер

така прегърнато с подправките оставих за 6 часа в хладилник. 



За пюрето от печени зеленчуци:



4 картофа

1 зелена ябълка

2 малки глави лук

половин глава цвекло

няколко моркова

Зеленчуците почистих посолих добавих малко олио и подредих отстрани на месото да се изпекат.



За къпиновия сос:

10 бр едри къпини се намачкват добре

1 суп. л  захар

100 мл вода

След като месото и зеленчуците са изпечени се вадят от тавата.

Зеленчуците се пасират с бучица масло.

Къпините се добавят в тавичката в която се е пекло месото, за да се използва остаъчната мазнина и се оставя да се редуцира на котлон около 6-7 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар