неделя, 29 октомври 2023 г.

Кюнефе

 


Има места, които те карат да се връщаш там отново и отново. 

Събрали в себе си спокойствието, уют, история...

Такава ми е Самоводската чаршия, а любимото ми дюкянче там е за кадайф.



Не пропускам възможност да си взема от пресния кадаиф, за който имам няколко любими рецепти.

Този път ще ви покажа как си правим кюнефе.

Пресен кадаиф- половин пакет

200 гр моцарела - две топчета

Орехи

125 гр масло


За сиропа:

500 мл вода

300 гр захар

малко настъргана лимонова кора

Всичко се вари докато течността се редуцира на половина.

В подмазана обилно тавичка се подрежда пласт кадаиф, моцарела, масло, и отново.

Аз слагам три пласта кадаиф-между тях масло и моцарела.


Най - отгоре поръсвам с орехи и запичам във фурната .

Топлия десерти заливам със студен сироп.



Няма коментари:

Публикуване на коментар