Има места, които те карат да се връщаш там отново и отново.
Събрали в себе си спокойствието, уют, история...
Такава ми е Самоводската чаршия, а любимото ми дюкянче там е за кадайф.
Не пропускам възможност да си взема от пресния кадаиф, за който имам няколко любими рецепти.
Този път ще ви покажа как си правим кюнефе.
Пресен кадаиф- половин пакет
200 гр моцарела - две топчета
Орехи
125 гр масло
За сиропа:
500 мл вода
300 гр захар
малко настъргана лимонова кора
Всичко се вари докато течността се редуцира на половина.
В подмазана обилно тавичка се подрежда пласт кадаиф, моцарела, масло, и отново.
Аз слагам три пласта кадаиф-между тях масло и моцарела.
Най - отгоре поръсвам с орехи и запичам във фурната .
Топлия десерти заливам със студен сироп.
Няма коментари:
Публикуване на коментар