събота, 21 октомври 2023 г.

Лефер на фурна



 Признавам си никога до този момент не бях готвила такава риба.


Търсих рецепти, чудих се каво да измисля и накрая се получи това.



Изчистената риба посполих, полях с лимонов сок, добавих малко девисил и зехтин.


Завих в хартия за печене и оставих на 200 градуса за около 40 мин.



За соса към рибата:

1 кафяна чаша зърна от нар - изцеждат се на сок

сока от половин лимон

50 гр. масло

Маслото се ратапя на котлон и се добавят соковете от нар и лимон.

като гарнитура добавих и няколко сварени кестена.


Рибата се водеше доста мазна от това което прочетох за нея, но всъщост се оказа че може да не щадите зехтина или маслото когато я приготвяте.





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар