вторник, 26 май 2020 г.

Огретен от навити тиквички

Поредната тиквена рецепта.
Комбинацията с беконче мнооооого ни хареса.

2 тиквички
200 гр. бекон

За заливката:
100 гр масло+ много малко олио, за да не прегори маслото
скилидка чесън
1 суп. л. брашно
200 мл прясно мляко
100 мл сметана за готвене
50 гр овче сирене

Тиквичките се нарязват на тънко по дължина, посоляват се и се оставят така за около час - отделят водичка и  стават по меки, което позволява навиването на рулата.
Върху всяко парче тиквичка се поставя нарязан на тънко бекон и се навива. Може да фиксирате с клечки за зъби по дебелите рула, които не остават във форма.

Сложете в загрята фурна на 200 градуса.
През това време подгответе заливката:
Разтопете маслото и олиото и добавете смачканата скилидка чесън.
Прибавете брашното и бъркайте докато стане златисто.
Разтворете с прясното мляко, добавете сол на вкус, но внимавайте със сиренето, което също е солено.
Накрая добавете сметаната и настърганото сирене.
Веднага щом соса Ви е готов, което става за около 10-15 минути, залейте с него тиквичките и печете още 15-20 минути във фурната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар