четвъртък, 7 май 2020 г.

Сладки прасковки

Като едно време -  времето в което цветните, сладки и захарни изкушения бяха рядкост.

Споделям рецептата от маминия тефтер!
1 чаша мас / аз замених с олио, поради липса на мас, спокойно можете да замените и с масло/
2 яйца
1 ванилия
1кафяна лъжица хлябна сода.
брашно да се замеси меко тесто.

Оформят се топчета колкото орех и се подреждат в тава.
Пече се на умерена фурна /180 градуса/ докато леко се зачервят.
Вадят се от тавата след като изтинат, тъй като са много меки и ронливи.
Слепват се със сладко или мармалад и се потапят в сладкарска боя разредена с вода.
После се овалват със захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар