Този празник беше много различен!
Това е един от най - вълнуващите ми дни през годината, и необичайния му облик тази година беше доста странен за мен.
Все пак обаче, всички прекрасни споделени моменти с любимите ми хора, ме направиха много много щастлива.
...иии традицията си е традиция, трябва да се хапне рибка.
Тази година избрах пъстърва на скара.
На почистената рибка, направих прорези, посолих и полях с лимоонов сок обилно.
В допълнение се поглезихме с пърленики на скара
10 пърленки
2 чаена чаша брашно
1 кафяна лъжица сол
1 кафяна лъжица захар
хладка вода за меко тесто
100 мл олио
Замесва се меко тесто, разделя се на топчета с големина на яйце, които се поливат с олиото. Взема се едно топче с намазнени ръце, раздърпва се с диаметър около 20 см, и се слага на скарата за около2 минути от всяка страна.
може да се поръси със семена по избор.
Бъдете здрави!
Няма коментари:
Публикуване на коментар