петък, 22 май 2020 г.

Тиквички с бекон

В сезона на тиквичките сме, мога да ги приготвям всеки ден и ги хапваме без да ни омръзнат.
Ето и най-новото ми откритие:


2 тиквички
200 гр. бекон
пресен джоджен
50 гр масло
сол на вкус
сметана за готвене
кашкавал за поръсване

Тиквичките се измиват разрязват се на 4 и се издълбават.
Сърцевината се нарязва, добавя се бекон на кубчета и пресния джоджен.
Маслото се загрява в тиган, добавя се бекона и се запържва за няколко минути, добавя се и сърцевината на тиквичките. Оставете на котлона още няколко минути, добавете сол на вкус и нарязания джоджен.
Ако обичате лютичко добавете и едно люто чушле :)
С тази смес напълнете тиквичките.

Подредете в тавичка върху хартия за печене и полейте допълнете тиквичките с течната сметана за готвене.

В загрята фурна са им необходими около 20-25 минути.
Преди да извадите поръсете с настърган кашкавал.

Може да сервирате и с млечно чеснов сос!

1 коментар: