Ето и най-новото ми откритие:
2 тиквички
200 гр. бекон
пресен джоджен
50 гр масло
сол на вкус
сметана за готвене
кашкавал за поръсване
Тиквичките се измиват разрязват се на 4 и се издълбават.
Сърцевината се нарязва, добавя се бекон на кубчета и пресния джоджен.
Маслото се загрява в тиган, добавя се бекона и се запържва за няколко минути, добавя се и сърцевината на тиквичките. Оставете на котлона още няколко минути, добавете сол на вкус и нарязания джоджен.
Ако обичате лютичко добавете и едно люто чушле :)
С тази смес напълнете тиквичките.
Подредете в тавичка върху хартия за печене и полейте допълнете тиквичките с течната сметана за готвене.
В загрята фурна са им необходими около 20-25 минути.
Преди да извадите поръсете с настърган кашкавал.
Може да сервирате и с млечно чеснов сос!
Чудесно предложение, изпробван и вкусно!
ОтговорИзтриване