Ето моето безмесно предложение за цариградски кюфтенца.
В последните дни преди Великден, това беше част от празничните ни трапези. Вариант имаше и със свинска кайма и с нахут!
Ако разполагате със сух нахут, е добре да се накисне за няколко часа във вода и после да се свари докато омекне напълно.
За да си спестите малко време, можете да използвате и сварен нахут в консерва.
Количеството е в зависимост от броя и големината на кюфтенцата, които са ви необходими.
За около 20-25 кюфтета, аз използвах една пълна кофичка от кисело мляко /400 гр/ сварен и отцеден нахут.
1 кафяна лъжичка сол
1 чаена лъжица сух стрит джоджен
щипка черен пипер
Всичко отива в блендера, и се смила, докато получите нахутената кайма.
Оставя се хладилник за час да стегне.
За панировката:
1 чаена чаша брашно
1 кафяна лъжичка сол
бира - долива се докато се получи гъста каша.
Кюфтенцата се оформят, потапят се в панировката и се изпържват в сгорещено олио за 2-3 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар