понеделник, 4 май 2020 г.

Kюфтенца от нахут

  Ето моето безмесно предложение за цариградски кюфтенца

В последните дни преди Великден, това беше част от празничните ни трапези. Вариант имаше и със свинска кайма и с нахут!


Ако разполагате със сух нахут, е добре да се накисне за няколко часа във вода и после да се свари докато омекне напълно.

За да си спестите малко време, можете да използвате и сварен нахут в консерва.

Количеството е  в зависимост от броя и големината на кюфтенцата, които са ви необходими.

За около 20-25 кюфтета, аз използвах  една пълна кофичка от кисело мляко /400 гр/ сварен и отцеден нахут.

1 кафяна лъжичка сол
1 чаена лъжица сух стрит джоджен
щипка черен пипер

Всичко отива в блендера, и се смила, докато получите нахутената кайма.
Оставя се хладилник за час да стегне.

За панировката:

1 чаена чаша брашно
1 кафяна лъжичка сол
бира - долива се докато се получи гъста каша. 

Кюфтенцата се оформят, потапят се в панировката и се изпържват в сгорещено олио за 2-3 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар