Всъщност, круфините според мен са нещо като мъфин с многолистно тесто, с много масло и не толкова захар.
Аз направих един голям круфин във формата за кекс - доста го ракривих, но пък на вкус се оказа неутоим
Всички продукти трябва да са със стайна температура.
400 гр.- брашно,
2- яйца размер
150 гр. - захар
250 гр. - масло /100 грама оставете за намазване между корите/
150 мл. прясно мляко;
1 ванилия ;
7 гр. суха мая
локум и сушени плодове за плънка / аз използвах шепа сушени череши
Мята се размива в хладкото мляко с малко от захарта и 2-3 с.л. от брашното. Оставя се да втаса около 10-15 мин. на топло.
От брашното се прави кладенче и се замесва меко тесто с всички останали продукти.
Разделя се на три части от всяка част се разточва кора с широчина 10 см и дължина колкото около 35 см.
Кората се намазва с масло, добавят се локума и сушените плодове и се покрива с другата кора, процедурата се повтаря за всяка кора.
Навива се на руло и се поставя във кексова форма или висок съд, върху хартия за печене.
Оставя се да втаса около35-40 минути.
Намазва се с 1 суп. л прясно мляко + 1 суп.л олио
Пече се в загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути.
Можете да го хапнете намазан с допълнително конфитюр или масло
с чайче или кафе
Определено може да направи следобеда ви по-приятен
Разделя се на три части от всяка част се разточва кора с широчина 10 см и дължина колкото около 35 см.
Кората се намазва с масло, добавят се локума и сушените плодове и се покрива с другата кора, процедурата се повтаря за всяка кора.
Навива се на руло и се поставя във кексова форма или висок съд, върху хартия за печене.
Оставя се да втаса около35-40 минути.
Намазва се с 1 суп. л прясно мляко + 1 суп.л олио
Пече се в загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути.
Можете да го хапнете намазан с допълнително конфитюр или масло
с чайче или кафе
Определено може да направи следобеда ви по-приятен
Няма коментари:
Публикуване на коментар