събота, 22 април 2017 г.

Карамелен ябълков сладкиш

Един лесен за приготвяне сладкиш, който се зароди в главата ми от идеята да оползотворя последните останали вкъщи ябълки.

Необходими са Ви:
5-6 сладки ябълки
1 кафяна чаша захар
1/2  пакетче масло или 60 гр.
Захарта се карамелизира и се разпределя равномерно по дъното на тавата, щом е готова се добавя маслото да се разтопи. Отгоре се нареждат ябълките.

За пандишпановия блат:
4 яйца
1 и 1/2 чаена чаша захар
2 чаени чаши брашно.
1 ванилия

Яйцата и захарта се разбиват докато се получи пухкав крем, добавя се брашното и и на слаба степен на миксера се разбива, докато се усвои.

Сместа за блата се залива върху ябълките .
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.