сряда, 12 април 2017 г.

Задушено агнешко

Наближава Великден и агнешкото  става незаменима част от нашата трапеза.

Ако все още се чудите как да приготвите  месото в празничния ден, ви предлагам да изпробвате този лесен и вкусен  вариант, с който можете да се насладите на бърз празничен обяд и време за семейството си!

за 4 порции
1 кг агнешки врат
1 глава лук
2 скилидки чесън
няколко стръка кервиз
150 мл червено вино
сол и черен пипер на вкус

На дъното на глинен гювеч поставете нарязаната  на 4 глава лук,сложете върху нея агнешкото месо, цяло, не нарязано на порции, посолете, добавете останалите подправки и изсипете виното.

Печете на 200 градуса за малко по малко от 2 часа.
Получава се божествено крехко и вкусно!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар