За Цветница винаги приготвям, риба!
И понеже е време за пости, а рибка може да се хапва точно този ден, през последните няколко години експериментирах с доста видове непознати за мен риби.
Този път избрах сом - никога до сега не бях приготвяла тази риба.
Купувайки я продавача набързо ми изнесе една лекция как бил суха риба и ставал само пържен?!?
Не слушахте кой каво Ви говори, а просто се доверете на усещането си
Още почиствайки рибата се усеща колко крехко и деликатно е месото - а вкуса е просто невероятен!
Ето го и моя 2 кг красавец, нарязан на порции и готов за експеримент.
1/3 от рибата разбира се изпържихме
Останалата обаче, посолих, добавих ча'а бяло вино и оставих за 2 часа да се маринова.
Беше изпил почти всичкото винце лакомника :)
Сложете го на подходяща скара и изпечете за по 6-7 минути от всяка страна.
Много е крехък, внимавайте да не ви се разпадне.
А после просто му с насладете
на празника също!
Няма коментари:
Публикуване на коментар