понеделник, 10 април 2017 г.

Сом на скара

За Цветница винаги приготвям, риба!

И понеже е време за пости, а рибка може да се хапва точно този ден, през последните няколко години експериментирах с доста видове непознати за мен риби.

Този път избрах сом - никога до сега не бях приготвяла тази риба.

Купувайки я продавача набързо ми изнесе една лекция как бил суха риба и ставал само пържен?!?

Не слушахте кой каво Ви говори, а просто се доверете на усещането си

Още почиствайки рибата се усеща колко крехко и деликатно е месото - а вкуса е просто невероятен!

Ето го и моя  2 кг красавец, нарязан на порции и готов за експеримент.

1/3 от рибата разбира се изпържихме

Останалата обаче, посолих, добавих ча'а бяло вино и оставих за 2 часа да се маринова.
Беше изпил почти всичкото винце лакомника :)

Сложете го на подходяща скара и изпечете за по 6-7 минути от всяка страна.
Много е  крехък, внимавайте да не ви се разпадне.

А после просто му с насладете

на празника също!