събота, 9 януари 2016 г.

Мариновани пържоли с мед и соев сос

Представям Ви една интересна рецепта за любителите на леко пикантния вкус.


Необходими са Ви:
8-10 свински пържоли
две глави лук

За марината:
50 мл. соев сос
50 мл олио
50 мл червено вино
1 суп. л. мед
кимион
прясна мащерка
 
Здрав конец за завързване

Аз използвах едно чудесно парче свинска рибица, 
от което оформих пържолките
Пригответе марината, като смесите всички съставки много добре,чудесно е ако имате прясна мащерка, аз нямах и използвах суха.
Потопете пържолите в марината и оставете на студено поне 3-4 часа, след което се заемете с подреждането
Нарежете лука на шайби с дебелина от 5 мм, и подреждайте пържола, върху нея шайби лук
Най накрая завършете с пържола и завържете получената куличка от пържоли с конец за да не се разпадне при печено и лука между пържолите да остане задушен
Сложете в гювеч или тенджера от иенско стъкло с капак и печете на 180 градуса за около 80 минути, отворете капак и запечете още 10 минути за карамелен вид
А после си похапнете с наслада