неделя, 17 януари 2016 г.

Капама

Времето е снежно и валжно, затова ви предлагам да си приготвите тази вкусна капама, да си налеете чаша червено вино, и да се насладите на снежния следобед

За капамата:
2 заешки бутчета
2 свински джолана 
1 парче домашен суджук
2 свнски пържоли

1 кисела зелка


 За сърмите,: 
глава лук
1 чена чаша ориз
2 чаени чаши вода
щипка червен пипер
 кимион
сух джоджен
150 мл олио

Олиото се загрява запържва се наситнената глава лук, добавя се ориза и веднага след това водата, слагат се подправките и се оставя докато течността изври.
Оформят се сърмичките.

На дъното на глинен гювеч се слага едно зелево листо, върху него овкусените заешки бутчета
върху тях се слага един ред сърмички,след това се подредете овкусените и леко пиперосани джоланчета,
и пак сърмички,  разстелете пържолите и върху тях сложете обилно нарязано на ситно кисело зеле, леко поръсено с червен пипер  и  полейте с около 100 мл олио, най  отгоре сложете суджука, и останалите сърми.

Затворете гювеча и печете във фурната на бавен огън  около 2 часа!




Няма коментари:

Публикуване на коментар