събота, 23 януари 2016 г.

Морковени мъфини

Това е един от най - смелите ми, и смея да твърдя на-сполучливите импровизации.
 Освен това стават изключително бързо, и са готови да се пъхнат в кутийката на вашия ученик или за следобедна закуска на  мъничетата.

За 16 броя
1 яйце
1 кофичка кисело мляко 4,5 %
2 чаени чаши ситно настъргани моркови
150 грама бяла захар
половин пакетче бакпулвер
15 суп. лъжици олио
1 чаена чаша брашно /ако използвате по - ниско маслено мляко или  по - рядко, увеличете количеството брашно докъто се получи гъста каша

Първо се разбива яйцето, след него млякото и всичко останало се добавя буквално накуп, , след като всичко се смеси добре,се сипва във формичките за мъфини и се пече в загрята фурна на 180 градуса..


С украсата можете да импровизирате!