понеделник, 16 март 2015 г.

Задушено свинско с индийско орехче

Ето така, като има човек парче месо и се чуди каво да го направи, му хрумват най - различни идеи :)

Комбинацията между свинско и индийско орехче винаги ми е била любима. Месото придобива вкус на паприковано в букет от подправки. Пробвайте!!!


Парче свинско месо от преден бут - 500 гр
 1 кафяна лъжичка индийско орехче, 
4-5 картофа
2-3 моркова
голяма глава лук
сол на вкус

Месото беше по мазничко от едната страна - оставих я отгоре за да може разтапящата се мазнина да облива месото и  да стои свежо, 


Подготвих зеленчуците
Наредих всичко в иенската тенджера, посолих


затворих плътно с капака и след 1 час на 220 градуса, резултата беше ето това:

Сервирах с прясно изпечено пълнозърнесто хлебче!






Няма коментари:

Публикуване на коментар