понеделник, 9 март 2015 г.

Бял амур на фурна

Не бяхме пробвали тази рибка до сега, но тя се оказа с доста привликателен вкус, така че съвсем скоро пак ще я опитаме :)
Купихме  я от рибарник съвсем съвсем прясна, излезе 1,700 кг.
Заслугата за почистването е  на мъжа ми, така, че аз я получих готова за приготвяне.

И така след като изчетох няколко рецепти в Интернет, заложих отново на импровизация.


100 мл. олио
1 суп. л. сушен босилек
1 щипка прясно смлян на едро черен пипер
1 суп. л. равна сол
пресен магданоз
1 лимон
7-8 чери доматчета
1 глава лук
2-3 големи моркова

В тавата изсипах олиото и подправките  и солта, смесих ги и хубаво омазах рибката отвътре и отвън. Напълних и коремчето с няколко черита,  резенчета лимон, половината глава лук и няколко стръка магданоз. Останалото заедно с морковите нарязани на дълго с белачката за картофи, добавих около нея.


И така завита с фолио отиде във фурната на 180 градуса за около 45 мин.


Това се оказа една добра гарнитура...


и в комбинация с варени картофки


Наистина невероятен вкус, лек и приятен!
Добър апетит!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар