вторник, 10 март 2015 г.

Задушена леща с моркови

Ето едно по - нестандартно предложение за приготвяне на леща, подходящо за постите в момента:)


Продуктите са за 2 порции:

2 ч. ч предварително сварена леща  /или около 1 ч . ч. сурова/
2 големи моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 мл. доматено пюре
около 70 мл. олио
щипка куркума
щипка къри
сол на вкус

 Лещатата се сварява предвартелно.
Олиото се загрява, сложих смачакната скилидка чесън, добавих наситно нарязания лук и настърганите моркови, оставих за малко да се задуши. Сложих 100 мл топла вода, добавих лещата, доматеното пюре, кърито, куркумата и втората скилидка наситнен чесън, посолих и оставих за около 20 мин на слаб огън да си къкри.


Сервирах върху филийка черен хляб и поръсих с чубричка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар