четвъртък, 26 май 2016 г.

Пролетни кюфтенца с тиквички и нахут

Една импровизирана и много вкусна рецепта - лесна за реализиране  и вече любима на децата
Необходими са Ви:
2 настъргани на ситното ренде тиквички
200 гр. сварен нахут
1 суп. л. горчица
200 гр. овесени ядки
1 стрък пресен чесън
2 яйца
сол на вкус
100 мл олио

Тиквичките се настъргват и се оставят за час да се отцеди излишната вода, след това се добавя овесените ядки за да поемат останалата вода от тиквите
след това пюрирания нахут и  всички останали съставки, разбърква се добре и  се оставя още 10-15 минути за да се овлажнят  овесените ядки от тиквичките, накрая се добавят и разбитите яйца,.
Върху хартия за печене с лъжица се оформят кюфтенцата с лъжица
Изпичат се докато придобият златист цвят и хрупкав вид