Честит празник на българската писменност!
Днес решихме да се поглезим с не изпробвана до сега рецепта - телешко "Уелингтън"- ако не сте пробвали непременно го направете!
Вкусът на това ястие е невероятен и си заслужава да бъде изпробван. Със сигурност ще го направим отново!
За 3 порции и половина :)
350 грама младо телешко бон филе
парче бутер тесто - за завиване
За плънката:
250 гр. гъби / аз използвах печурки, ако разполагате с манатарки е още по -добре/
150 гр свински бекон
1/2 глава лук
скилидка чесън
1/2 кутийка гъши пастет
няколко стръка прясна мащерка
черен пипер
сол
1 жълтък
Овкусете телешкото със сол, черен пипер и мащерка и оставете настрани.
Нарежете лука, чесъна и гъбите на ситно и запържете в около 2 суп. л. олио+30 гр масло, накрая добавете и нарязания на ситно бекон и мащерката.
Разточете бутер тестото така че да може да покрие от всички страни парчето телешко, сложете половината плънка, слой, пастет, парчето телешко, отгоре отново сложете един пласт пастет и останала част от плънката. Завийте с бутер тестото, краищата не бива да се препокриват, защото ще стане напластено, няма да е хрупкаво и има вероятност тестото да не се изпече.
Сложете в леко подмазана тава с гладката част нагоре, намажете с жълтъка и печете на 180 градуса за около 30 минути!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар