Това е едно изключително впечатляващо предястие, и в същото време лесно за приготвяне.
Сиренето Грана падано е сред най известните твърди италиански сирена, с лек пикантен вкус.
Факта че 1 килограм сирене се произвежда от 17 до 20 литра мляко и периода на зреене е поне 18 месеца, е сам по себе си впечатляващ!
Факта че 1 килограм сирене се произвежда от 17 до 20 литра мляко и периода на зреене е поне 18 месеца, е сам по себе си впечатляващ!
Много съм щастлива, че можах да се докосна до този невероятен автентичен вкус!
Необходими са ви:
кори за баница
парче сирене
малко масло
Сгънете
кората за баница на 4 и леко подрежете краищата, поставете я в
алуминиева формичка, за да се оформи като кошничка, на дъното сложете
малко масло и допълнете до половината със сирене.
Сложете да се запече на 150 градуса, докато коричката се зачерви и сиренето се разтопи.
Докато се пече направете соса от френско грозде:
Загрейте 100 мл десертно бяло вино
добавете
1 супена л. мед, когато течността започне да се сгъстява, добавете
около 200 гр. френско грозде и оставете още 10 мин. на слаб котлон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар