събота, 21 май 2016 г.

Хрупкави кошнички с Грана падано и сос от френско грозде


Това е едно изключително впечатляващо предястие, и в същото време лесно за приготвяне.

Сиренето Грана падано е сред най известните твърди италиански сирена, с лек пикантен вкус.
Факта че 1 килограм сирене се произвежда от 17 до 20 литра мляко и периода на зреене е поне 18 месеца, е сам по себе си впечатляващ!

Много съм щастлива, че можах да се докосна до този невероятен автентичен вкус!


Необходими са ви:
кори за баница
парче сирене
малко масло

Сгънете кората за баница на 4 и леко подрежете краищата, поставете я в алуминиева формичка, за да се оформи като кошничка, на дъното сложете малко масло и  допълнете до половината със сирене.

Сложете да се запече на 150 градуса, докато коричката се зачерви и сиренето се разтопи.

Докато се пече направете соса от френско грозде:

Загрейте 100 мл  десертно бяло вино
добавете 1 супена л. мед, когато течността започне да се сгъстява, добавете около 200 гр. френско грозде и оставете още 10 мин. на слаб котлон.

С този сос полейте кошничките, сладкия вкус на соса, аромата на вино и тръпчивия вкус на Грана падано се комбинират удивително!

Няма коментари:

Публикуване на коментар