сряда, 25 май 2016 г.

С вкус на домашно масло

Предлагам Ви моля лесен начин да си приготвите вкусно и ароматно домашно масло.

Тъй като всяка седмица купувам домашно краве мляко за децата, при варенето на което се отделя дебел и гъст каймак, реших да импровизирам и  да го направя на масло.

Започнах да отделям каймаците и да ги замразявам във фризера.

В момента, в който кутийката с вместимост 200 гр се напълни, ги размразих, изсипах  в метален съд, добавих малка щипка сол и започнах да разбивам с миксера на най-ниската степен.
В един момент започва да се образува смес с гранули и да се отделят капчици вода - наклонете съда, така че излишната течност да се "излее" и продължете да бъркате докато получите консистенция .

Процеса е доста продължителен - поне 15 минути, но все пак всичко зависи от количеството и миксера Ви.
 
Невероятно вкусно и ароматно, подходящо да се поглезите