Тъй
като всяка седмица купувам домашно краве мляко за децата, при варенето
на което се отделя дебел и гъст каймак, реших да импровизирам и да го
направя на масло.
Започнах да отделям каймаците и да ги замразявам във фризера.
В
момента, в който кутийката с вместимост 200 гр се напълни, ги
размразих, изсипах в метален съд, добавих малка щипка сол и започнах да
разбивам с миксера на най-ниската степен.
В един момент
започва да се образува смес с гранули и да се отделят капчици вода -
наклонете съда, така че излишната течност да се "излее" и продължете да
бъркате докато получите консистенция .
Процеса е доста продължителен - поне 15 минути, но все пак всичко зависи от количеството и миксера Ви.
Невероятно вкусно и ароматно, подходящо да се поглезите
Няма коментари:
Публикуване на коментар