Прекрасни на вкус сладки, които можете да си приготвите за Коледа!
При мен леко се напукаха, но това се получи от малко прекаленото количество брашно - аз сложих около 300 грама, което направи тестото по твърдо и ронливо.
И тъй като не обичам да крия нито успехите, нито провалите ги показвам тук :)
250 грама брашно
1 яйце + 1 жълтък
125 грама меко масло
100 гр. захар
1 пакетче ванилина захар
кората на половин лимон
Сладко от диви ягоди и пудра захар за поръсване
Замесва се меко тесто, от което се оформят топчета малко по малки от орех, слагат се в тава върху хартия за печене и с палеца се оформя отвор в средата, където се слага сладкото.
Печат се на 180 градуса и след като са готови се поръсват с пудра захар!
Няма коментари:
Публикуване на коментар