сряда, 29 януари 2025 г.

Бананов пай с "дулсе де лече"

 Рецептата е вдъхновена от клипче  в интернет пространство и желаниято на децата да похапнат торта.


Приноса ми в приготвянето се състои само в 3 часовото варене на кондензираното мляко и  измиването  на съдовете, но пък  импровизацията се оказа много сполучлива, затова я споделям с удоволствие.


Формата е с падащо дъно и диаметър 30 см

300 грама бисквити, аз имах изпечени меденки, но може да използвате готовис масло.

150 гр. разтопено масло.

С тази сме се оформя основата на десерта;



3 банана - подреждат с върху бисквитената основа


Отгоре се разпределя дулсе де лечето - което всъщност е кутийка кондензирано млкяо, което сварява в продължение на 3 часа. Ако не го използвате веднага след приготвяне, е необходимо допълнително да се разтопи водна баня,



 тъй като се втвърдява и няма да се разпредели равномерно върху бананите.

Следващия пласт е от 200 мл разбита сладкарска смета с 1 супена лъжица мед.


Най - отгоре гарнирайте с разтопен шоколад.

Оставете в хлдилника за 1 денонощие преди да я хапнете.



Няма коментари:

Публикуване на коментар