понеделник, 13 януари 2025 г.

Мандариново тирамису

 


За 10 порции

400 гр. бишкоти 

За потапяне на бишкотите - сока от един портокал и една мандарина.

За мандариновия конфитюр:

4 мандарини обелени и нарязани на кубчета

1 чаена чаша захар

Мандарините се слагат на котлона, веднага щом сместа заври се добавя захарта.

Бърка се непрекъснато докато се получи консистенция на конфитюр. Моето количество излезе окололо половин чаена чаша.


За крема:

3 белтъка -  разбити на сняг

500 гр сладкарска извара

1 суп. л. мед



Белтъците се разбиват на сняг, към тях се добавя сладкараската извара разбита с меда и мандариновия конфитюр, разбърквата се внимателно с шпатула, за да не спаднат белтъците.

Подрежда се един ред от бишкотите, като всяка се потапя в плодовия сок, разпределя се половината крем и се нарежда втория ред бишкоти 

Завършва се с крем и се поръсва с подсладено какао.




 


Няма коментари:

Публикуване на коментар