За 4 порции
2 бр пъстърви - около 600 гр.
За марината за рибата:
1 чаена лъжица чили сос
сока на половин портокал
сол на вкус
1 суп. л. балсамов оцет
30 гр. разтопено масло
Продуктите се разбъркват и се натриват добре в рибата.
Оставя се за 2 часа да с поеме марината и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Жасмииновият ориз се сварява в отношение 1/3 ( Според указанията е 1/2, но ние го харесваме малко по - разварен)
След като се свари добавих:
1 кафяна лъжичка къри
щипка джинджифил
сол на вкус
1 суп. л. кокосово масло
100 мл сметана.
Разбърква се и е готов за сериране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар