вторник, 28 януари 2025 г.

Пъстърва на фурна с жасминов ориз

 

За 4 порции

2 бр пъстърви - около 600 гр.

За марината за рибата:

1 чаена лъжица чили сос

сока на половин портокал

сол на вкус

1 суп. л. балсамов оцет

30 гр. разтопено масло

Продуктите се разбъркват и се натриват добре в рибата.

Оставя се за 2 часа да с поеме  марината и  се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Жасмииновият ориз се сварява в отношение 1/3 ( Според указанията е 1/2, но ние го харесваме малко по - разварен)

След като се свари добавих:

1 кафяна лъжичка къри

щипка джинджифил

сол на вкус

1 суп. л. кокосово масло

100 мл сметана.

Разбърква се и е готов за сериране.


Заедно с рибката!



Няма коментари:

Публикуване на коментар