понеделник, 10 февруари 2025 г.

Киш с бекон и спанак

 

2 яйца

150 гр. масло

1 кафяна  лъжица  сол

300 гр. брашно

3-4 супени  лъжици вода

Замесвам  меко тесто, което  разпределям равномерно  във формата. 

Набождам с вилица и оставям за 15-20 минути в хладилника.

През това време  подготвям плънката от:

200 гр. бекон

200 гр настърган кашкавал 

2 шепи пресен спанак  нарязан на ситно 

За заливката:

2 яйца 

100 мл готварска сметана

200 гр. кисело мляко - моето е домашно заквасено, така че не е много  гъсто.

1/2 кафяна лъжичка  кимион

1 кафяна лъжица сол

Пече се в загрята на 200 градуса за около 30 минути.  


Остава само да се насладите на вкуснатта вечеря!




Няма коментари:

Публикуване на коментар