събота, 18 януари 2025 г.

Зимни морски изкушения

 


И зимата  има своята топлина, мекота  и светлина!

В своите сгряващи вечери, изпълнени с мекота на късче памук и аромат на борови клонки, споделя  сладки приказки и  вкусна храна.

Пикантни скариди с вино и сладък пипер



800 гр. скариди се измиват и почистват.

Загрява се 50 гр масло, добавят скилидка смачкан чесън и  скаридите. 

Когато започнат да порзовяват подправяте със сол и сладък пипер, добавяте и 100 мл вино. 

Щом течността се редуцира добавяте половин кафяна лъжичка сладък чили сос / тук количеството зависи от нивото на лютивост, която харесвате/.

Разбърквате и сервирате.

Сьомга на тиган с хрупкава коричка

4 порции

650 гр филе от сьомга -  мариновано 24 часа в 1 суп. л балсамов оцед, сол и чаена лъжичка мед/

50 гр масло

скилидка чесън

5-6 чери домата

шепа рукола

1 лимон

семена и пармезан за поръсване.

Загрява се маслото, добавя се чесъна и се слага филето за около 5-6 минути / веремето зависи от дебелината на филето/

Обръща се, добаря се шепа нарязани черита, сока от половин лимон и филето.

 Поръсва се със запечените предварително семена и пармезана. 

Оставя се в тигана още около 10-12 минути. накрая се слага и шепа рукола за свежест. Ако имате пресен девисил, заменето руколата с него.


Това е веремето в което трябва да се погрижите за себе си, за любимите Ви хора и за споделените емоции и вътрешен мир.





Няма коментари:

Публикуване на коментар