сряда, 29 януари 2025 г.

Спанак с ориз на фурна

 Най - подходящото време да си приготвите тази простичка и много вкусна рецепта.

Сега е сезона на спанака и всички пролетни зленийки, които може да добавите, а моите са от вкусни по - вкусни, защото са отгледани с любов!

Необходими са:

лук - една глава стар и връзка пресен

няколко настъргани моркова, 

няколко шепи спанак, нарязани на ситно

олио за запържване  - 200 мл

ориз -  2 чаени чаши

Олиото се загрява, слага се стария лук, след него ориза, щом ориза стане кристален, добавям морковите, пресния лук и накрая спанака. 

Доливам с вода -  6 чаени чаши  и  оставям във вфурната да се запече.

Ястието е подходящо и за идващите Великденски пости.



Няма коментари:

Публикуване на коментар