Постна зеленчукова яхния с пащърнак
Главният герой в моето семпло ястие днес е пащърнака!
Беше сред любимите пюрета на децата като малко, пробвала съм го на крем супи и запечен във фурната, но винаги съм си го купувала от пазара
За първи път реших да пробвам да си го отгледам сама и макар и скромно количество, съм доволна от резултата.
И така от градината - на трапезата!
За яхнийката Ви трябват:
две коренища пащърнак
две глави лук
няколко от последните есенни чушки, отново прясно откъснати.
1-2 пресни домата или 150 мл. доматен сок
сол на вкус
1 люта чушка, ако обичате лютиво
1 чаена лъжица червен пипер
150 мл. олио
сушен джоджен
Олиото се сгорещява, добавя се нарязания на ситно лук, след него чушките и червения пипер, разбърква се, прибавят се доматите, нарязания пащърнак и се долива около литър вода.
Оставя се да ври на бавен огън около 25-30 мин.
За всякакъв тип яхнии, обожавам да добавям сушен джоджен - поръсете щедро от него и разбъркайте. Свалете от котлона и оставете да почине 15-20 мин.
Пожелание може да добавите и пресен магданоз.
Много вкусно изглежда това!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за ще се радвам да пробвате и да споделите.
Изтриване