Всъщност това си е една доста засищаща салата, която спокойно може да мине и за основно.
1 чаена чаша черен ориз
4 чаени чаши вода
10-15 чери доматчета,
няколко стръка пресен лук
за дресинга:
1 чаена лъжичка горчица
1 суп. л. балсамов оцет
1 суп. л. зехтин
ако обичате по-солено, можете да добавите и малко сол на вкус.
Ориза се измива много добре и се накисва за около половин час в хладка вода.
След което отново се измива и се се слага да се вари на умерена температура в съотношение 1 към 4, когато ориза поеме всичката вода, трябва да е добре сварен.
Разбърква се и се оставя да се оглади.
В купа се разбъркват всички съставки за дресинга, и се добавя охладенят ориз, нарязаните чери домати и лука.
Няма коментари:
Публикуване на коментар