неделя, 14 ноември 2021 г.

Домашни царевични питки за такос

 Неделен следобед и гладни деца ... и докато обсъждахме какво да хапнем, запретнахме ръкави, за да замесим тези вкусни питки, които напълнихме с всякакви зеленчуци.


1 чаена чаша ситно смляно царевично брашно

половин чаена чаша  бяло пшенично брашно

100 мл олио

хладка вода за меко тесто.

Тази смес ни стигна за 7  питки.

Замесва се меко тесто и се разделя на топчета с големината на малко яйце. Оставят се покрити на стайна температура за около 20 минути. Разточват се кръгли питки с диаметър около 20 см и се запичат в много леко намаслен тиган.


Щом се извадят се огъват върху водна чаша, за да придобият формата на такос.


Пълнежа е по Ваш избор.







Няма коментари:

Публикуване на коментар