Джулия Чайлд е вдъхновяваща абсолютно винаги! Всяко взимане на книгата и ме отвежда в необятни светове, изпълнени с вкусове, аромати и наслада!
Абсолютно заслужени овации и световно призвание!
За днес избрах да приготвя прекрасната 700 грамова пъстърва по нейните насоки.
Почистената риба се посолява, добавя се нарязан на ситно зелен лук или шалот , аз лично добавих шепа каперси и 50 мл. зехтин, понеже тази комбинация е любима в къщи. Така овкусената риба се завива в хартия за печене и се оставя във фурната на 200 градуса.
На моята риба и отне 35 минути за да се изпече по нашия вкус.
За маслено лимоновия сос:
1/4 чаша лимонов сок / при мен беше сока от два лимона/
125 гр. масло
1/4 ч.л. сол
щипка бял пипер
Лимоновия сок се слага в касерола докато заври и се редуцира до до 1 суп. л.
Маха се от котлона и се добавя половината масло, разбърква се енергично, връща се на котлона , добавя се останалото масло при непрекъснато бъркане.
Точно преди сервиране се добавя 1-2 суп. л. топъл рибен бульон или гореща вода. Аз добавих вода.
Вкуса е наистина наслада за всички сетива.
Изпечената риба се гарнира с масления сос.
Аз добавих и сотирани картофки с масло и галета, като допълнение на вечерята ни!
Насладете се!
Няма коментари:
Публикуване на коментар