сряда, 10 ноември 2021 г.

Кюфтенца от нахут

 Ето го и моето постно предложение, с което да разнообразите ежедневното меню.




2 чаен чаши нахут се накисват за едно денонощие

Сварява се докато нахута омекне, прецежда се и се блиндира.

Аз обичам да усещам парченцата, защото прекалено гладката смес ми напомня на хумус и променя коренно вкуса и вида на кюфтетата.


Към готовата смес, добавям:.

Шепа листенца сушен джоджен, който стривам на прах /около1 чаена лъжичка/

1 суп. л. зърнеста горчица

150 мл олио

щипка индийско орехче

сол на вкус.

Разбърквам добре и  оформям кюфтенцата.


Пека върху хартия за печене за около 30 минути на 200 градуса, по средата на фурната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар