Ето го и моето постно предложение, с което да разнообразите ежедневното меню.
2 чаен чаши нахут се накисват за едно денонощие
Сварява се докато нахута омекне, прецежда се и се блиндира.
Аз обичам да усещам парченцата, защото прекалено гладката смес ми напомня на хумус и променя коренно вкуса и вида на кюфтетата.
Към готовата смес, добавям:.
Шепа листенца сушен джоджен, който стривам на прах /около1 чаена лъжичка/
1 суп. л. зърнеста горчица
150 мл олио
щипка индийско орехче
сол на вкус.
Разбърквам добре и оформям кюфтенцата.
Пека върху хартия за печене за около 30 минути на 200 градуса, по средата на фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар