петък, 8 юли 2016 г.

Агнешки джолан по провансалски


Дори не знам защо го нарекох така, но комбинацията от ароматни подправки, свежи и разнообразни зеленчуци, провокира в мен точно това име "по провансалски"
 

Разполагах с около килограм агнешко, от което два джолана, бе за да замисля го пъхнах в тенджерата под налягане, изчаках да кипне, за премахна отделената пяна, добавих 4 големи картофа нарязани на четвъртини, глава лук  и няколко моркова на едро, затворих тенджерата под налягане и го оставих в нея за около 35-40 минути.
След като това отделих зеленчуците и и джоланите в нормална тенджера с половината от бульона.

Останалото месо и бульон можете да отделите в хладилника и лесно и бързо да приготвите вечеря с печено, ориз или зеленчуци за някой от следващите дни.

Преместих джоланите с половината бульон в по малка тенджерка, добавих малка бучка масло, няколко аспержи, стръкче розмарин и  малко лимонов сок, Сол на вкус!

Сварява се докато започне да се сгъстява!


 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар