Дори не знам защо го нарекох така, но комбинацията от ароматни подправки, свежи и разнообразни зеленчуци, провокира в мен точно това име "по провансалски"
Разполагах
с около килограм агнешко, от което два джолана, бе за да замисля го
пъхнах в тенджерата под налягане, изчаках да кипне, за премахна
отделената пяна, добавих 4 големи картофа нарязани на четвъртини, глава
лук и няколко моркова на едро, затворих тенджерата под налягане и го
оставих в нея за около 35-40 минути.
След като това отделих зеленчуците и и джоланите в нормална тенджера с половината от бульона.
Останалото
месо и бульон можете да отделите в хладилника и лесно и бързо да
приготвите вечеря с печено, ориз или зеленчуци за някой от следващите
дни.
Преместих джоланите с половината бульон в по малка тенджерка, добавих малка бучка масло, няколко аспержи, стръкче розмарин и малко лимонов сок, Сол на вкус!
Сварява се докато започне да се сгъстява!
Няма коментари:
Публикуване на коментар