Впечатляваща салатка с дъх на море за почитаелите на рибките.
Сервирайте я на своите гости охладена в широки чаши за да оберете всички овации.
Необходими продукти за една порция:
1 домат среден на размер
3-4 мариновани филета от аншоа
За дресинга
няколко стръка магданоз или копър /вързва се чудесно/
1 чаена. л. балсамов оцет
1 суп. л зехтин
сол на вкус
1 малка скилидка нарязан на ситно чесън
Нарежете доматите на малки кубчета и аншоата на дребни парченца.
На
дъното на чашата сложете нещо свежо зелено - аз използвах нарязан на
ситно айсберг. Смесете доматите и рибата и добавете отгоре.
Нарежете на ситно чесъна и магданоза и добавете останалите продукти за дресинга, разбъркайте и полейте салатата отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар