Този път експериментирах с крем супа и хрупкави бутер гризини.
1 връзка аспержи
1/4 пакетче масло /30 гр/
1 суп. л. олио
глава лук
скилидка чесън
100 мл готварска сметана
100 мл прясно мляко
сол на вкус
Пармезан за поръсване
Почистете аспержите и ги нарежете на парчета с дължина до 2 см. Лука и чесъна нарежете на ситно
Загрейте
олиото и към него добавете маслото, изсипете лука и чесъна за около 2-3
минути и добавете аспержите, оставете още 4-5 минути и долейте половин
литър топла вода, Щом кипне добавете прясното мляко и сметаната,
оставете още няколко минути и свалете от котлона.
Посолете на вкус и пасирайте до гладка хомогенна смес.
Сервирайте
топла поръсена с пармезан и декорирана с парченца аспержи. Гарнирайте с
чеснови бутер гризини и непременно чаша бяло вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар