Прекрасен топящ се в устата сладкиш, който ще Ви донесе истинска наслада.
300 гр череши почистени от костилките
За шоколадовата смес:
2 яйца
200 гр. кафява захар
150 гр. масло
1 суп. л какао
150 гр шоколад / аз използвах млечен/
100 гр брашно
щипка сол, размесена с брашното
За млечната смес:
200 гр. млечен крем за мазане - аз използвах този на ЛИДЛ
50 гр. кафява захар
1 яйце
100 мл кондензирано мляко
Приготвяне на шоколадовата смес:
С
миксер разбихте яйцата, добавете захарта и разбивайте докато се получи
гладка кремообразна смес добавете какаото и разтопения шоколад, накрая и
брашно, след като всичко се превърне в една шоколадова хомогенна смес,
изсипете почистените череши и оставенет настрани.
Пригответе млечната смес, като първо разбиете яйцето и захарта, към тях добавете крема и накрая кондензираното мляко.
В
квадратна тава 30/30 постелете хартия за печене и изсипете
шоколадовата смес с черешите, разстелете равномерно и отгоре изсипете
млечната смес. Прокарайте вилица по дължината на тавата на няколко
места. Тъй като млечната смес е по рядка, тя ще навлезе в шоколадовата и
при печенето ще се получи мраморен ефект.
Няма коментари:
Публикуване на коментар