вторник, 5 юли 2016 г.

Шоколадово брауни с череши



Прекрасен топящ се в устата сладкиш, който ще Ви донесе истинска наслада.

300 гр череши почистени от костилките

За шоколадовата смес:
2 яйца
200 гр. кафява захар
150 гр. масло
1 суп. л какао
150 гр шоколад / аз използвах млечен/
100 гр брашно
щипка сол, размесена с брашното

За  млечната смес:

200 гр. млечен крем за мазане -  аз използвах  този на ЛИДЛ
50 гр. кафява захар
1 яйце
100 мл кондензирано мляко 

Приготвяне на шоколадовата смес:
С миксер разбихте яйцата, добавете захарта и разбивайте докато се получи гладка кремообразна смес добавете какаото и  разтопения шоколад, накрая и брашно, след като всичко се превърне в една шоколадова хомогенна смес, изсипете почистените череши и оставенет настрани.

Пригответе млечната смес, като първо разбиете яйцето и захарта, към тях добавете крема и накрая кондензираното мляко.

В квадратна тава 30/30 постелете хартия за печене и  изсипете шоколадовата смес с черешите, разстелете равномерно и отгоре изсипете млечната смес. Прокарайте вилица по дължината на тавата на няколко места. Тъй като млечната смес е по рядка, тя ще навлезе в шоколадовата и при печенето ще се получи мраморен ефект. 
 
Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.