понеделник, 4 юли 2016 г.

"Уелингтън" пай с телешко

След като всички в къщи останахме очаровани от реших отново да импровизирам  с него.
Този път не разполагах с голямо парче бонфиле, а с телешки стекове направих тези симпатични малки пайове.

Рецептата е същата като основната за  телешкото "Уелингтън" -  http://vkuhniatanamagi.blogspot.bg/2016/05/blog-post_24.html

За 5 порции:
4 стека /около 400 гр/

За плънката:
250 гр. гъби - /сушени манатарки които накиснах за 10 мин във вряла вода/
100 гр свински бекон
1/2 глава лук
скилидка чесън
1/2 кутийка гъши пастет
 прясна мащерка
черен пипер
сол
1 яйце за намазване 

Нарежете телешкото на кубчета и овкусете  със сол, черен пипер и мащерка оставете да поеме ароматите поне за половин час.

Нарежете лука, чесъна и гъбите на ситно и  запържете в около 2 суп. л. олио+1/4 пкетче масло, накрая добавете и нарязания на ситно бекон и мащерката.

Размръзете бутер тестото и леко разточете, изрежете кръгли форми, в зависимост от съда в който ще печете.
Аз използвах алуминиеви формички за печене - малко по големи от стандарните за мъфини.

От тестото оформете  кошнички  във формите, напълнете с плънката и покрийте пая с лентички от тестото и  намажете с разбитото яйце.

Изпечете  в загрята фурна на 180 гарадуса за около 20- 25 минути




Няма коментари:

Публикуване на коментар