Този път не разполагах с голямо парче бонфиле, а с телешки стекове направих тези симпатични малки пайове.
Рецептата е същата като основната за телешкото "Уелингтън" - http://vkuhniatanamagi. blogspot.bg/2016/05/blog-post_ 24.html
4 стека /около 400 гр/
За плънката:
250 гр. гъби - /сушени манатарки които накиснах за 10 мин във вряла вода/
100 гр свински бекон
1/2 глава лук
скилидка чесън
1/2 кутийка гъши пастет
прясна мащерка
черен пипер
сол
1 яйце за намазване
Нарежете телешкото на кубчета и овкусете със сол, черен пипер и мащерка оставете да поеме ароматите поне за половин час.
Нарежете лука, чесъна и гъбите на ситно и запържете в около 2 суп. л. олио+1/4 пкетче масло, накрая добавете и нарязания на ситно бекон и мащерката.
250 гр. гъби - /сушени манатарки които накиснах за 10 мин във вряла вода/
100 гр свински бекон
1/2 глава лук
скилидка чесън
1/2 кутийка гъши пастет
прясна мащерка
черен пипер
сол
1 яйце за намазване
Нарежете телешкото на кубчета и овкусете със сол, черен пипер и мащерка оставете да поеме ароматите поне за половин час.
Нарежете лука, чесъна и гъбите на ситно и запържете в около 2 суп. л. олио+1/4 пкетче масло, накрая добавете и нарязания на ситно бекон и мащерката.
Размръзете бутер тестото и леко разточете, изрежете кръгли форми, в зависимост от съда в който ще печете.
Аз използвах алуминиеви формички за печене - малко по големи от стандарните за мъфини.
От
тестото оформете кошнички във формите, напълнете с плънката и
покрийте пая с лентички от тестото и намажете с разбитото яйце.
Изпечете в загрята фурна на 180 гарадуса за около 20- 25 минути
Няма коментари:
Публикуване на коментар