четвъртък, 7 април 2022 г.

Гъбен сос с черен ориз

 Нямам търпение да ви споделя това ястие, подходящо за постищите, разнообразно и учудващо добра комбинация!



През цялото време докато го приготвях си мислех за таз кебап- нищо общо, освен вдъхновение!


И така 

200 гр черен ориз - почиства се, измива се и слага да се свари в 4 части подсолена вода  на слаб котлон. Имайте в предвид, че на черният ориз му е необходимо два пъти повече време за сваряване от обикновения.

За гъбения сос:  

300 гр култивирани печурки се



измиват и нарязват.

Загрява се 150 мл олио, добавят се нарязаните печурки и се задушават. Изваждат се, добавят се 2 суп. л брашно, разбърква се, доливаме 400 мл топла вода и 100 мл бяло вино.

Овкусява се със сол и черен пипер. Бърка се докато се сгъсти.

Сервирайте с топка черен ориз!





Няма коментари:

Публикуване на коментар