Нямам търпение да ви споделя това ястие, подходящо за постищите, разнообразно и учудващо добра комбинация!
През цялото време докато го приготвях си мислех за таз кебап- нищо общо, освен вдъхновение!
И така
200 гр черен ориз - почиства се, измива се и слага да се свари в 4 части подсолена вода на слаб котлон. Имайте в предвид, че на черният ориз му е необходимо два пъти повече време за сваряване от обикновения.
За гъбения сос:
300 гр култивирани печурки се
измиват и нарязват.
Загрява се 150 мл олио, добавят се нарязаните печурки и се задушават. Изваждат се, добавят се 2 суп. л брашно, разбърква се, доливаме 400 мл топла вода и 100 мл бяло вино.
Овкусява се със сол и черен пипер. Бърка се докато се сгъсти.
Сервирайте с топка черен ориз!
Няма коментари:
Публикуване на коментар