петък, 8 април 2022 г.

Ябълков щрудел в канелони

Последните домашни ябълчици са към края си - ето как оползотворих една част от тях!







Десерта е за точно 4 порции.

6 бр ябълки

6 бр канелони

канела

ванилина захар

За Заливката:

3 яйца

1 ч. ч захар

500 мл прясно мляко 

половин пакетче бакпулвер

1/2 ч. ч брашно

Настържете ябълките, добавете 1 кафена лъжичка канела и 1 пакетче ванилина захар.

Разбъркайте и напълнете с тази сме канелоните

Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато получите пухкава смес, добавете млякото, бакпулвера и брашното и разбъркайте отново.

Залейте подредените в тавичка канелони и печете на 180 градуса 

Няма коментари:

Публикуване на коментар