петък, 8 април 2022 г.

Пилаф


Пилафът е може би едно от най-често срещаните ястия в ориенталската кухня.

Предимството е, че може да се варира с продуктите, да изберете вида на месото към него, и най -  важната  част -  подправките:


Ето и моето предложение:

1 к. чаша бял ориз

1 к чаша кафяв ориз

1 к. чаша дребна паста

1 к. ч фиде

шепа червени боровинки

500 мл вода

4-5 с. л олио или зехтин

щипка сол

черен пипер

Запържете олиото, и добавете в него ориза фидето и пастата, разбъркайте добре, добавете солта и черния пипер и разбъркайте отново. Сипете топлата вода / тук може да замените с месен или зеленчуков бульон/.

Разбъркайте и оставете на слаб огън за около 20 мин.

След като махнете от котлона, добавете сушените боровинки, разбъркайте и сервирайте топло.





Няма коментари:

Публикуване на коментар