Пилафът е може би едно от най-често срещаните ястия в ориенталската кухня.
Предимството е, че може да се варира с продуктите, да изберете вида на месото към него, и най - важната част - подправките:Ето и моето предложение:
1 к. чаша бял ориз
1 к чаша кафяв ориз
1 к. чаша дребна паста
1 к. ч фиде
шепа червени боровинки
500 мл вода
4-5 с. л олио или зехтин
щипка сол
черен пипер
Запържете олиото, и добавете в него ориза фидето и пастата, разбъркайте добре, добавете солта и черния пипер и разбъркайте отново. Сипете топлата вода / тук може да замените с месен или зеленчуков бульон/.
Разбъркайте и оставете на слаб огън за около 20 мин.
След като махнете от котлона, добавете сушените боровинки, разбъркайте и сервирайте топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар