петък, 21 август 2020 г.

Запечени аспержи с прошуто

Моето лятно предложение за лека вечеря.

Въпреки, че аспержите изключително много ми наподобяват вкуса на тиквичката, те си имат своето очарование  което не пренебрегвам.

Една от любимите ни комбинации:

400-500 грама аспержи
100 гр прошуто
сол
пармезан 
зехтин

Аспержите се почистват, долната част се изрязва.

В голяма тенджера се кипва вода, добавя се сол на вкус и се пускат аспержите за 2-3 минути във врящата вода. Изваждат се и веднага се заливат със студена вода.

Можете да избегнете тази процедура и да ги приготвите директно, но така стават доста по крехки.

Завиват се в прошуто и се подреждат в тавичка върху хартия за печене.
Поливат се със зехтин и се поръсват с пармезан.
Запичат се за около 20 минути в загрята фурна на 200 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар