Въпреки, че аспержите изключително много ми наподобяват вкуса на тиквичката, те си имат своето очарование което не пренебрегвам.
Една от любимите ни комбинации:
400-500 грама аспержи
100 гр прошуто
сол
пармезан
зехтин
Аспержите се почистват, долната част се изрязва.
В голяма тенджера се кипва вода, добавя се сол на вкус и се пускат аспержите за 2-3 минути във врящата вода. Изваждат се и веднага се заливат със студена вода.
Можете да избегнете тази процедура и да ги приготвите директно, но така стават доста по крехки.
Завиват се в прошуто и се подреждат в тавичка върху хартия за печене.
Поливат се със зехтин и се поръсват с пармезан.
Запичат се за около 20 минути в загрята фурна на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар