петък, 7 август 2020 г.

Агнешки гювеч със зеленчуци

 Ако има нещо на което не мога да устоя е вкуса на сочното месце приготвено в глинен гювеч.


Идеално за почивните дни, когато вместо да прекарваш часове в кухнята, просто го пълниш и пъхваш във фурната да се готви сам за около 2 часа.


С продуктите може да импровизирате


 - истинско преимущество е да имате пресни продукти, набарани буквално преди минутки от градината.


1,5 кг агнешко месо от бут

Прорежете на каренца, посолете със сол и червен пипер, пъхнете парченца чесън в прорезите и намажете с масло.

Добавете нарязаните зеленчуци

5 бр. картофи

2 главо лук

4-5 скилидки чесън

няколко листа от червено цвекло - нарязват се и се слагат под месото

пресни чушки

магданоз

босилек

100 мл. олио

200 мл бяло вино


Печете за около 2 часа

Първия час на 220 градуса, след това намалете на 180 - да Ви е вкусно!





1 коментар:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване