Ако има нещо на което не мога да устоя е вкуса на сочното месце приготвено в глинен гювеч.
Идеално за почивните дни, когато вместо да прекарваш часове в кухнята, просто го пълниш и пъхваш във фурната да се готви сам за около 2 часа.
С продуктите може да импровизирате
- истинско преимущество е да имате пресни продукти, набарани буквално преди минутки от градината.
1,5 кг агнешко месо от бут
Прорежете на каренца, посолете със сол и червен пипер, пъхнете парченца чесън в прорезите и намажете с масло.
Добавете нарязаните зеленчуци
5 бр. картофи
2 главо лук
4-5 скилидки чесън
няколко листа от червено цвекло - нарязват се и се слагат под месото
пресни чушки
магданоз
босилек
100 мл. олио
200 мл бяло вино
Печете за около 2 часа
Първия час на 220 градуса, след това намалете на 180 - да Ви е вкусно!
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване