Тази година съм изключително доволна от постигнатия резултат - децата още повече.
За 10 бр шишенца /250-300 мл./
5 литра чист доматен сок / изчистен от семки и люспи/
500 мл прясно изцеден сок от кисели ябълки
3 суп. лъжици сол
200 грама захар.
1 пакетче смлян кимион
1 кафена лъжичка канела
Разбъркайте добре и сложете на котлона да се изварява.
Тъй като доматите ми са домашни и много добре узрели, те добавиха допълнителна сладост към соса, така че изпробвайте и ако ви леко кисел, може да увеличите още малко захарта.
През това време подгответе подправките, които се завиват в марличка, за да могат поле лесно да се отстранят от готовия кетчуп.
Синапено семе
Черен пипер на зърна
Бахар
Дафинов лист
Завийте вързопче и го добавете да ври при кетчупа.
Изварява се докато постигнете желаната гъстота /това зависи от степента на котлона и водното съдържание на доматите/ - на мен ми отне около 2,5 часа.
Оставете леко да поизстине, сипете в подходящи съдове и стерилизирайте за 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар