сряда, 3 февруари 2016 г.

Заешки хапчици

Това не притенциозно вкусно ястие можете да си похапвате по всяко време!
Необходимо ви е 400 гр заешко месо  - обезкостено и нарязано на лентички с дебелина 1 см и дължина 6-7 см
За марината:
100 мл тъмен соев сос
1 чаена лъжица мед
Потопете парченцата месо за 1-2 часа и оставете  на студено. периодично разбърквайте.

За панировката:
Разбийте 2 яйца + 1 суп. л. брашно
Сипете в панировката маринованите парчета месо и разбъркайте добре


Пригответе си смес от 100 гр. царевично брашно + 100 гр. пшеничено брашно

Изваждайте парчетата месо едно по едно и овалвайте в сухата смес
Можете да подредите хапките върху хартия за печене  и да полеете обилно с олио, след което да пъхнете във фурната, или просто да ги изпържите в сгорещена мазнина.
Резултата е еднакво вкусен!